Politie en Politieacademie partner smart mobility centrum

Op 19 augustus 2021 tekenden de politie en de Politieacademie de intentieverklaring om als partner toe te treden aan het Smart Mobiliteit en Infrastructuur kennis- en testcentrum in Marknesse.

Overeenkomst Samenwerking MITC © Fotostudio Wierd

Hiermee geeft de politie aan om te onderzoeken of het Centrum voor Handhaving en Mobiliteit van Lelystad naar het MITC Marknesse verplaatst kan worden. Om samen met NLR, DNW en RDW het innovatieve kennis- en testcentrum te bouwen op het gebied van slimme mobiliteit en infrastructuur.

Samenwerking partners

De nauwe samenwerking met RDW, Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en de Stichting Duits Nederlandse Windtunnels (DNW) brengt een unieke kans om optimaal gebruik te maken van elkaars aanwezigheid, faciliteiten en kennis. De partijen realiseren samen een mobiliteitscentrum voor het testen en certificeren van slimme multimodale mobiliteitsoplossingen, het doen van gepast onderzoek en het delen van kennis.

Toetreding politie

De politie is op zoek naar een nieuwe locatie voor het Centrum van Handhaving en traint vooralsnog in Lelystad naast het RDW-terrein.  “Voor de Politieacademie is het van belang om goed samen te werken op het gebied van opleiding en training rondom mobiliteit. Dit doen we al op verschillende plekken in Nederland. We zien het als een groot voordeel dat dit nu ook in de buurt van de huidige locatie in Lelystad mogelijk wordt,” aldus Gerrit den Uyl als directeur van de Politieacademie.

MITC

Door het aanbieden van hun specifieke dienstverlening en kennis op het gebied van mobiliteit en infrastructuur op één locatie zijn de testfaciliteiten vooruitstrevend en innovatief. “Het MITC biedt een breed aanbod van testen en experimenteren met smart mobility tot en met de toepassing in de dagelijkse praktijk. Een breed aanbod wat nog nergens in Nederland en zelfs Europa zo mooi samen komt,” aldus gedeputeerde Jan de Reus van provincie Flevoland.

Rechten foto: Overeenkomst Samenwerking MITC (© Fotostudio Wierd)
Bron: Flevoland.nl

Deel dit bericht via:

Menu