Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR)

Koninklijke NLR – Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum zet zich in voor een duurzame, veilige, efficiënte en effectieve lucht- en ruimtevaart. NLR werkt op een objectieve en onafhankelijke manier aan een betere wereld van morgen. Het onderzoekscentrum biedt innovatieve oplossingen, technische expertise en zorgt voor een sterke concurrentiepositie van het bedrijfsleven. De faciliteiten van NLR spelen bovendien een cruciale rol bij kennisopbouw en technologieontwikkeling.

“Het MITC kan de overgang faciliteren van onderzoek en experimenten naar geschikte toepassingen en alternatieve vervoersmiddelen.” – NLR

Over de huidige technologische grenzen heen

Als we over de huidige technologische grenzen kijken en we onze blik op toekomstige domeinen richten, komen er nieuwe uitdagingen op ons af. Denk daarbij aan een toenemende digitalisering en het maatschappelijk bewustzijn van duurzame mobiliteit. Onbemande en autonome systemen kunnen een oplossing bieden voor het vervoeren van mensen en goederen in stedelijk gebieden. Het MITC op het terrein van NLR in Marknesse kan hierbij een essentiële rol spelen.

“Als we over de huidige technologische grenzen kijken en we onze blik op toekomstige domeinen richten, komen er nieuwe uitdagingen op ons af.” – NLR

Van onderzoek naar geschikte toepassingen

Het MITC kan de overgang faciliteren van onderzoek en experimenten naar geschikte toepassingen en alternatieve vervoersmiddelen. De combinatie van kwalitatief hoogwaardige testvoorzieningen van NLR, DNW en RDW – ondersteund door de regionale en lokale overheid – zorgt samen voor een innovatief en onderscheidend cluster. Een cluster voor de volledige keten van testen, certificeren en valideren op het gebied van mobiliteit en infrastructuur.

Menu