Onderwijspartners treden toe tot Smart Mobility centrum in Marknesse

Op 23 november tekenden de onderwijsinstellingen ROC Friese Poort en hogeschool Windesheim de intentieverklaring om als partner toe te treden tot het Smart Mobiliteit en Infrastructuur kennis- en testcentrum in Marknesse.

Ondertekening MITC Foto: Fotostudio Wierd

Op 23 november tekenden de onderwijsinstellingen ROC Friese Poort en hogeschool Windesheim de intentieverklaring om als partner toe te treden tot het Smart Mobiliteit en Infrastructuur kennis- en testcentrum in Marknesse. Hiermee geven de onderwijsinstellingen aan te geloven in de realisatie van het innovatieve kennis- en testcentrum en dragen graag hun steentje bij. Samen met NLR, DNW, RDW en de Politieacademie buigen ze zich over de campusontwikkeling op het terrein.

Samenwerking partners
De nauwe samenwerking met de Dienst Wegverkeer RDW, Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), de Duits Nederlandse Windtunnels (DNW) brengt een unieke kans om optimaal gebruik te maken van elkaars aanwezigheid, faciliteiten en kennis. De toevoeging van onderwijspartijen is van groot belang aangezien het mobiliteitscentrum zich gaat richten op het testen en certificeren van slimme multimodale mobiliteitsoplossingen, het doen van praktijkgericht onderzoek en het delen van kennis.

Toetreding Onderwijsinstellingen
Remco Meijerink, voorzitter van het College van Bestuur van ROC Friese Poort: “Met de komst van het MITC wordt een belangrijke internationale hotspot op het gebied van mobiliteit in onze directe regio gerealiseerd. De unieke combinatie van onderzoek, innovatie en testen vormt een fantastische uitdagende leeromgeving voor met name de IT en Techniek studenten van ROC Friese Poort.”

“Voor hogeschool Windesheim betekent de samenwerking een prachtige kans om de wisselwerking tussen onderwijs, praktijk en onderzoek in de regio Flevoland én daarbuiten te versterken en te verankeren, met studenten die in de praktijk kunnen leren, bedrijven die kunnen putten uit up-to-date kennis vanuit onze opleidingen en deskundige onderzoekers die hier direct met actuele praktijkvraagstukken aan de slag kunnen” aldus Erik Fledderus, lector op Windesheim

MITC
Door het aanbieden van hun specifieke dienstverlening en kennis op het gebied van mobiliteit en infrastructuur op één locatie zijn de testfaciliteiten vooruitstrevend en innovatief. “Door nu ook onderwijspartners te verwelkomen verstevigen we het brede aanbod van het kennis- en testcentrum qua testen en experimenteren enorm. Een unieke combinatie van partijen in Nederland en zelfs Europa.” aldus gedeputeerde Jan de Reus van de provincie Flevoland.

Voor meer informatie:
Michelle Molema – woordvoerder college van Gedeputeerde Staten Flevoland – michelle.molema@flevoland.nl / 06 31 74 59 16

Foto: Fotostudio Wierd

Deel dit bericht via:

Menu