3,5 miljoen euro voor RDW-testbaan in Marknesse

Lelystad / Marknesse – De provincie stelt maximaal 3.500.000 euro beschikbaar aan de verplaatsing en verlenging van de RDW-testbaan (Rijksdienst voor het Wegverkeer) van Lelystad naar Marknesse.

De testbaan in Lelystad

De provincie stelt maximaal 3.500.000 euro beschikbaar aan de verplaatsing en verlenging van de RDW-testbaan (Rijksdienst voor het Wegverkeer) van Lelystad naar Marknesse.

Het geld komt uit het potje Zuiderzeelijngelden Noordelijk Flevoland (ZZL-NF). Met de verplaatsing wordt invulling gegeven aan de ambitie die is uitgesproken in de Regio Deal Noordelijk Flevoland, het verbeteren van de brede welvaart, door in Marknesse het groeipotentieel op het gebied van smart mobility te verzilveren.

De RDW wil haar testbaan in Lelystad verplaatsen naar Marknesse. Rond deze testbaan wil zij een Mobiliteit en Infrastructuur Test Centrum (MITC) ontwikkelen in samenwerking met andere partijen. Door de unieke combinatie van high tech testfaciliteiten en de goede reputatie van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), dat al in Marknesse gevestigd is, en de RDW als onafhankelijke, betrouwbare instituties, kan in Marknesse invulling worden gegeven aan de behoefte om voertuigen te testen voor Europese typegoedkeuring.

Smart mobility proeftuin

Het MITC past in het streven van het Rijk om Nederland Testland waar te kunnen maken en sluit aan bij de ambitie van de regio om voor smart mobility proeftuin van Nederland te zijn. Het MITC zoekt met behulp van slimme ICT-toepassingen oplossingen voor vraagstukken rond bereikbaarheid, mobiliteit, cybersecurity en de ontwikkeling van schone en duurzame voertuigen, en test deze op locatie.

Rechten foto: De testbaan in Lelystad (© Fotostudio Wierd)
Bron: Flevopost.nl

Deel dit bericht via:

Menu